Vecka 19!

Untitled-1
Imorse när jag vaknade så kändes det återigen som julafton eller att jag fyllde år.. ni minns ju kanske att jag skrev för ett tag sedan att varje onsdag när jag går in i en ny gravidvecka så känns det så varje gång jag vaknar för då kollar jag alla mina gravid-appar och får läsa vad som händer med det lilla pyret :D imorse var verkligen inget undantag trots att vi befinner oss i Grekland..

Såå.. Hur har då vecka 18 varit? Jag märker att jag blir andfådd enklare och ibland kommer en känsla av det även fast jag står stilla, svårt att förklara men jag märker att konditionen inte riktigt är på topp. Att jag blir mer andfådd och att saker känns jobbigare är ju iförsig egentligen inte så konstigt med tanke på hur mycket extra blod volym som min kropp har just nu. Jag känner mig piggare på dagarna och sover bra på nätterna, nu går jag bara upp 1-2 ggr på nätterna och kissar så det har verkligen minskat vilket är så skönt! Antar att det även är därför som jag känner mig piggare då jag får en mer sammansvetsad sömn. Påtal om att kissa.. när jag väl känner att jag behöver då är det inget ”jag går snart på toa” utan då känns det som om det är mellan liv och död för FYYYYFAN vad jag måste kissa på momangen. Är där ingen toalett i närheten eller jag inte kommer dit tillräckligt fort så blir jag riktigt otrevlig.. typ som vissa blir när de är hungriga. Oftast är det när jag legat eller suttit ned, men det är ju inte så konstigt eftersom livmodern verkligen trycker på min blåsa. Ibland går jag på toa upp till 4 gånger på en kvart utan att överdriva. Typ som när man festat och druckit cider som om det inte fanns någon morgondag, haha..

Vad gäller cravings har jag inga.. men däremot humörsvängningar! Eller iallafall att jag är väldigt lättirriterad. Från ingenstans kan jag börja bitcha Johannes och så blir jag sur, kan ju säga som så att jag inte blir gladare av när frågan kommer om VARFÖR jag är sur.. Jag hatar att skylla på saker men just denna nivån vet jag ju beror på graviditeten. Samma med hungern, den gör mig inte på dåligt humör men när den väl dyker upp så går den inte att ignorera om man säger så, hungern går från 1-100 på två röda sekunder.

En sak som jag är såååå lycklig över är fosterrörelserna! Som jag skrev för två veckor sedan så kände jag av lite ”fladder” och sedan dess har det bara varit ibland, det har kunnat gå flera dagar imellan. MEN när vi satt på bussen från flygplatsen hit till hotellet i söndags kväll så hoppade jag upp från sätet för då kändes det verkligen TYDLIGT, som en liiite boxning eller nåt. Och i måndags efter jag hade badat i havet så hände samma sak och lika starkt men det höll i sig i några sekunder. Jag verkligen hoppar till varenda gång för det känns som att där är en Alien i min kropp. Iförrgår och igår däremot, då hoppade jag till var och varannan minut för då var det verkligen ”livat” därinne. Det var som om jag kunde känna lilla pyret slå en volt och sedan boxa/sparka litegrann. Så sjukt magiskt och häftigt, den känslan är den häftigaste jag upplevt i min kropp. Det roliga är att jag är lite orolig över hur jag kommer att reagera reflexmässigt när de riktiga sparkarna kommer, för bara redan nu så hoppar jag till, spärrar upp ögonen och sitter som förstelnad och stirrar rakt fram och andas knappt. Ser nog ut ungefär som om jag håller på att skita på mig, helt seriöst.. haha. Jag hoppas på att få känna rörelser nu med jämna mellanrum iallafall för den känslan hade jag kunnat leva på. Är det förresten någon som har ety knep på hur man kan få bebisen att röra på sig? Vet att vissa säger att man ska klunka iskallt vatten men det är väl om man är senare i graviditeten? Och nu menar jag inte att jag ska hålla på att väcka henne/honom men om det går flera dagar igen utan att jag känt nåt.

Jag är även i extra behov av närhet, jag behöver mycket kramar och närhet just nu. När jag läste för ett tag sedan att det är en period som kommer nu så hånskrattade jag åt det pga jag då ville vara helt ifred haha. Men kramar är mysigt. Kanske borde anordna ett stort kramkalas?

Nåväl. Ska vi titta på bebisen i vecka 19? Den lilla krabaten är nu 20 cm lång och det tycker jag känns mycket även fast jag vet att den kommer att växa ordentligt mer innan den är färdigbakad :) Den hör väldigt tydligen nu och fäster sig vid röster, rätt fantastiskt ändå.

ED505D5A-1235-496F-ABF9-879AF12D28A4Mamma vecka 19:

540C238C-2BD1-4FC6-981E-9F3F63909509

096965AF-CC9F-4963-ADA9-786660B44D1B

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>