Vecka 20!

Untitled-1
Hej på er hörreni!

Alltså jag har sååå blandade känslor angående detta med graviditeten och hur jag upplever tiden. Samtidigt som det känns som en evighet tills bebisen kommer, så känns det som att jag går in i en ny vecka typ varannan dag och att jag uppdaterar flera gånger i veckan. Jag trivs iallafall med att tiden går i den takt som den gör, men å andra sidan hade jag ändå inte kunnat göra något åt saken ;) Johannes tycker att tiden går för sakta och att jag varit gravid i ett år redan och har ett år kvar, men det är inte så konstigt att han upplever det så eftersom det är i min kropp allting händer, han går ju bara och väntar liksom.

Idag går jag in i gravidvecka 20, hur sjukt ändå? Om några dagar har halva tiden gått och nästa månad går jag in i sjätte månaden?!! Iallafall.. nu tycker jag att jag upplever lite fler symtom igen. Jag har till och från börjat få halsbränna, börjat drömma mer än vanligt på nätterna och så har tröttheten fanimej börjat komma igen. Jag läste nyss att det är vanligt att den kommer tillbaka nu, har liksom gått och undrat vad som är felet.. jag har tagit järntabletter i ett par månader men kanske får åka doseringen då man mest får i sig järn genom att äta kött och eftersom jag är vegetarian är det ju lite svårt :) Mina hormoner känns lite extra nu psykiskt, jag är mer känslig och reagerar på saker jag i normala fall inte skulle och jag är inne i en ångestperiod som är svår att veta ifall det beror på hormoner eller om det beror på min diagnos jag har sedan innan. Jag försöker iallafall att fokusera på bra saker och att jag faktiskt bär på mitt barn vilket känns så otroligt fint, häftigt, spännande och läskigt på samma gång.

Bebisens rörelser kommer mer och mer, igår hade h*n hicka och jag bara höll handen på magen och log som ett fån.. att känna bebis gör min tillvaro så magisk och det känns så fint att få känna att det faktiskt bor någon därinne. Jag längtar tills de riktiga sparkarna kommer, jag lär ju stå som förstenad varje gång i början haha. Ännu har inte Johannes lyckats känna rörelserna utanpå magen men det kan dröja ett tag till, jag är överlycklig bara jag själv får känna det (ja man får vara egoist lite).

Juste.. Min andfåddhet (finns det ett ord som heter så?) och att jag har svårt för att andas. Detta sitter lite ihop med min ångest, för just nu så känner jag att jag imellanåt har svårt att andas, lite som att jag ska kvävas typ. Det är tydligen normalt (eller ja alltså inte normalt ifall man väl skulle kvävas men det är normalt att känna en tyngd i andningen) men automatiskt kopplar min kropp det till att det är ångest vilket gör att kroppen reagerar negativt på det. Ni som själva lider av/lidit av ångest känner säkert igen trycket i bröstet och att andetagen känns tunga, så automatiskt tror min kropp att det är mer ångest på gång. Samma sak om jag är ute och går, antingen en powerwalk eller bara en promenad på stan eller upp för trapporna här hemma så blir jag andfådd och får nästan andnöd och måste stanna.. skrattar lite åt mig själv varje gång eftersom det ibland kan bli efter 10 meter att jag måste stanna för att andas haha, som om konditionen är på noll. Iallafall beror bland annat på att det pumpar mer blod i kroppen, men det måste verkligen se kul ut eftersom jag ibland blir andfådd av att prata (och ni som känner mig vet att jag är ganska pratglad……) ett samtal med mig kan bli som ett maraton ;)

Annars då? VI SKA PÅ RUL (rutin-ultraljud) PÅ FREDAG!! OM TVÅ DAGAR!! I ÖVERMORGON! OM BARA TWO DAYS (okej jag tror ni fattar..) och det ska bli såååå kul att få se lilla pyret igen. Det är ju lite mer än 6 veckor sedan vi senast fick se h****. Automatiskt tänker jag att ”VI SKA FÅ VETA KÖNET NU!!!” men det kan ju faktiskt vara så att h*n vägrar visa könet. Detta ultraljud är ju främst till för att kolla alla organen noggrant och den tanken gör mig så nervös. Vi vill ju att bebis ska må bra, det är allt som räknas. Men åh, om två dagar..

Bebis vecka 20. ”Ett vanligt råd är att sjunga för sitt ofödda barn”, stackars lilla människa som ska lyssna på mig haha.. men jag brukar prata med h**** och lyssna på barnsånger på Spotify tillsammans. Jag får väl börja ta ton snart i rösten också antar jag..

541DB9B1-E21C-4FCF-8AFF-A690069D3F01

Mamman vecka 20:

A3A994AF-5A23-4ED7-BBA9-49F57E891557

Jag har även köpt ett bälte nu som jag ska använda så ofta det går, som ska hjälpa då jag har börjat få mer och mer ont ner mot svanken, skinkorna och låren. Håller tummarna att det hjälper!

6A64FA53-BF2F-4341-9B2B-C2F4435B6EE4

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>