Det blir en….

FLICKA!!

Igår var vi alltså på RUL och allting såg bra ut, hon gick igenom alla organ noggrant och förklarade bra. Jag var på det sjukhuset som jag kallar för helvetet på jorden (ni vet ju det jag berättade om mina erfarenheter från det stället, samt vad som hände sist på specialistmödravården med den manliga läkaren), jag kommer som sagt aldrig sätta min fot hos den läkaren igen eller på det stället. Däremot så har barnmorskorna som jag gjort de senaste två ultraljuden hos varit underbara verkligen, varav därför jag valde att gå till det sjukhuset denna gången också. När det gäller specialistmödravården så är allt under process och jag uppdaterar mer om det när jag vet mer.

Iallafall, alla organ såg bra och vår lilla bebis var duktig och visade sig från alla möjliga vinklar. ”Den gillar verkligen att visa upp sig” sa barnmorskan och skrattade. Så med andra ord var detta ultraljudet enklare att göra än det första då bebisen bara ville stå på huvudet den gången och jag fick dansa och hoppa runt inne i rummet för att den skulle vända på sig haha.. Vi hade ju förresten aldrig varit på ett rutinultraljud innan så vi trodde ju att det var som på film, att barnmorskan skulle fråga om vi ville veta könet, så vi väntade på det men sedan var allt klart och hon reste sig. Då frågade jag ifall man kunde se könet och då gick hon tillbaka till mig och så gjorde vi ett nytt ultraljud och hon sa att med största sannolikhet är det en flicka för hon kunde inte se varken en pung eller en snopp så isåfall var den minimal enligt henne. Såklart kan man aldrig veta helt säkert förrän bebisen kommer ut, men hon kunde inte tänka sig nåt annat än att det ligger en liten flicka i min mage. Igår var det även lite extra magiskt på ultraljudet pga jag kan känna hennes rörelser nu, så varje gång vi såg att hon sparkade till så fladdrade det till i magen. Det var så svårt att inse att detdär var vårt barn, vår dotter? Hon vände sig mot oss men så var det som att hon kände på sig att vi såg henne för då tog hon händerna för ansiktet och vände sig om istället.

Som sagt så är det en liten flicka som kommer till oss i höst, precis som vi anat från första stund (nej jag försöker inte leka spågumma, jag skrev ju faktiskt det i inlägget igår innan vi åkte dit, så deeeet så!) vår magkänsla stämde så när barnmorskan sa att hon trodde det var en flicka så var det liksom knappt några reaktioner utan det föll sig så himla naturligt bara. Jag höll andan varje gång barnmorskan förflyttade sin apparat till ett nytt organ på bebisen för jag var/är så rädd att hon inte ska må bra ju, så att allt såg bra ut gjorde mig så lycklig.

Juste, vi blev förresten flyttade en dag. Så istället för BF 16 oktober så blir det 15 oktober, alltså går jag inte längre in i en ny gravidvecka på onsdagar utan på tisdagar. Jag som redan tycker allt går snabbt, går alltså in i vecka 21 och sjätte månaden om bara 3 dagar!

Bilderna från de tre ultraljud vi varit på. Det första var ett tidigt vaginalt ultraljud i vecka 8, sedan vecka 13, och det sista från igår vecka 20❤️

2373F5F6-E50E-4481-9A75-14CFA751E49C

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Det blir en….

  1. Grattis till er lilla flicka och hoppas allt kommer gå bra :) älskar att du är tillbaks och bloggar :) kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>