Morsdag är ju även min dag nu!

Imorse när jag vaknade så scrollade jag runt bland snapchat och instagram, och 90% av allting bestod av bilder på mammor, blommor, frukost på sängen hos en hel del, frukost vid bord med frallor och annat gott. Så himla fint att se. Bland scrollandet fann jag verkligen allt från vackra buketter, nyblivna mammor med bebisar, gravida som firades, vissa som förlorat sina mammor men som köpt blommor eller skrivit en fin text, pappor som skrivit fina texter för att hedra sina flickvänner som gör ett bra jobb som mamma osv.

Morsdag och farsdag är verkligen stora dagar världen runt och jag tycker det är så fint att se när de firas. För vad vore vi utan våra föräldrar? Ens föräldrar behöver man inte ha blodsband med, utan de är dem man vuxit upp med och som funnits där. Jag säger fortfarande grattis till min låtsasmamma tex (kallar henne det ännu trots att hon och min pappa skiljt sig) för hon varit som en extramamma. Ingen kan ta min mammas plats för hon och jag har ett sådant speciellt band. Vi har gått igenom både himmel och helvete ihop och utan henne vet jag inte vad jag skulle gjort, om ni bara visste vilket tålamod hon haft med mig. Tack mamma för att du är du, och för att du är världens bästa mamma!❤️ Inte bara idag, utan alla dagar året om.

En annan tanke som slog mig för någon vecka sedan är ju att JAG ska bli mamma.. eller ja missförstå mig rätt, det har jag ju vetat längre såklart men det blev så.. konkret? När jag insåg att morsdag även kommer att vara min dag. Egentligen tycker jag att det är det idag också, för jag har ju en halvbakad bebis i min mage, jag är ju mamma till min dotter. Därför tog jag tillfället i akt och såg till att fira denna dagen lite ändå :) Imorse var jag ute på en powerwalk i skogen (jag har sådan ormfobi så jag vågar inte gå där egentligen men idag trotsade jag rädslan för första gången på år), sedan handlade jag frallor (blev ju avis på dem som fick det imorse) som jag tyvärr stressade i mig men den var god ändå. Jag skulle hem till min mamma vid 14-tiden så jag passade tillochmed på att fixa i ordning här hemma så jag skulle slippa det ikväll eftersom man aldrig vet när min trötthet blixtrar till.

.. men jag blev så besviken. Jag har i en vecka tänkt att idag, så ska jag bannemej köpa blommor till mig själv. Typ som en belöning för att jag kämpar på med graviditeten och klarar det bra (man får låta självgod, men folk som är gravida är superwoman seriöst. Och såklart är man det om man inte är gravid också, men tror ni förstår hur jag menar, har man inte varit gravid förstår man inte det men det är verkligen allt både psykiskt och fysiskt som förändras och de som aldrig varit gravida/eller killar som sagt kan inte riktigt förstå det…) så jag ville ge mig en belöning för att jag själv tycker att jag är bra helt enkelt, en klapp på min egen axel. Meeeeen så var alla blommor slut när jag var inom affären nyss… Fast sen kom jag på att jag iförsig är lika grym imorgon också så då kan jag lika gärna köpa blommor då istället! Vill även tillägga att jag absolut inte klagar på att vara gravid, för även fast det är påfrestande och ändrar hela mig (har ont i kroppen, psyket blir ostabilt, kläderna passar inte) så älskar jag känslan att få bära på mitt eget barn, inget klår den känslan och jag skulle aldrig vilja få det ogjort ❤️

Jag fick iallafall ett jättefint ljus av min mamma, kände lite att det blev ombytta roller men hon sa ju att det ”snart är min tur”. Gulligt iallafall! Jag blir så glad över det minsta lilla, så detta värmde mitt hjärta verkligen. Att ta människor eller saker för givet är något jag inte kan göra så därför blir jag så tacksam över allting ❤️

8F08EDE1-17F2-47BC-9565-5017CB26886A

Hon fick blommor och jag och mormor fick en god tårta som mamma hade gjort, kolla vad fin!

92A0C00C-24C4-4E20-A1BE-260ADDD980BD

Superchillaren

002FB1E8-E1FE-4007-9A91-A4A30DD9FF49

Alltsååå nu i efterhand undrar jag ifall jag var i nån psykos imorse, var jag ute i skogen? Ensam? Bland ormar? så atteeee..

B3FC6016-6D02-4C97-B781-0D6BA534B4D5 7F20A66F-17F2-499F-A237-0D93F02C272F 247B062A-CD35-4365-8BE4-A818126324A6Nu är jag iallafall hemma och ska kolla på en serie, imorgon väntar en ny vecka och de kommande 7 dagarna kommer bli ganska mycket men det gäller att ha rätt inställning så det ska jag jobba på tills imorgon :)

Hoppas er helg varit bra och grattis till alla mammor, ni som är mammor, valt att bli mammor, valt att inte bli mammor, är påväg att bli mammor, har en mamma i himlen, har mammor på jorden, alla mammor i universum helt enkelt ❤️

E031FF0A-F94A-4DBE-B958-C564D875692D

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>