Vecka 21!

Untitled-1

Jag går ju in i ny gravidvecka på tisdagar numera (bli inte förvirrade, det ÄR torsdag idag) men tiden att uppdatera har inte funnits då jag haft fullt upp och när jag väl varit hemma har jag varit så galet trött.
Well, bättre sent än aldrig! :D

Vad har hänt senaste veckan? Vi var ju på RUL och allting såg bra ut, + att barnmorskan sa att hon med största sannolikhet tror att det är en flicka vilket vi trott sedan dag ett, och vi har ett flicknamn som varit aktuellt i flera månader nu men vi får se :) Vi ska på ett nytt ultraljud 24e juni, tillväxtkontroll pga min medicin jag äter. Mer om det senare i ett annat inlägg jag ska skriva angående uppdateringen sedan mitt besök på specialistmödravården som vi blev så illa bemötta på.. Detta inlägg ska ju endast handla om gravidveckorna vecka för vecka.
Förra onsdagen så kände Johannes första rörelsen från bebisen, han lade handen på min mage på kvällen och sedan gjorde hon high-five med honom (antar att det var hennes hand iallafall då jag tycker det ibland känns starkare på andra sidan som jag då misstänker är fötterna). Han har känt henne en gång till efter det men när någon annan försökt känna henne så har det inte gått men det brukar ju alltid vara så när man ska ”visa” nånting haha..

Symtom jag känner nu är väääääldig trötthet, foglossning som ibland gör fruktansvärt ont, täppt i näsan, mår illa ibland på morgonen ifall jag gått upp extra tidigt, oftare hungrig, jag blir andfådd enkelt och har svårt att andas imellanåt (mest om jag ska ta djupa andetag, känns som att lungorna inte samarbetar) och så blir jag sååå varm. Så att vara gravid under en sådan här varm sommar blir ju en utmaning och jag är lite irriterad på att jag just nu bor såhär ”mitt i Skåne” för det finns inget hav så långt ögat kan nå, det finns bara en sjö några km bort men den får man inte ens bada i..
Andra symtom är att jag fortfarande nästan äcklas av sötsaker, finns inte på kartan att jag skulle kunna köpa lösgodis eller choklad fastän jag äääälskat det innan. Skulle smaka en bit choklad häromdagen men det var inte speciellt gott. Detta är ju ett ganska positivt symtom ändå får man ju lov att säga :) Igår skrattade Johannes åt mig för att min humor blivit heeelt vrickad sedan jag blev gravid tydligen (det märker jag inte själv, för jag tycker att jag alltid är sjukt rolig ändå osv….) minns inte exakt vad det var för ”skämt” jag drog igår, men jag tyckte det var askul när jag hade fyllt en cola zero-flaska med citronvatten och så frågade jag J när vi hade släckt lampan ”vill du ha cola?” varpå han svarade nej och då skrattade jag och bara ”hahahaha skooooooja det var vatten”. Roligt? Kan ju säga som så att när han blev rädd för en geting i helgen så skrattade jag så mycket att bebisen vaknade av det. Tårarna sprutade. Men det är ju kul att ha kul.. Haha.

Men alltså, nu har mer än halva tiden gått. Och det är nu tiden kommer att upplevas som mer och mer långsam framöver tills hon är här har jag hört.. Sommaren kommer att gå snabbt iallafall då jag inte ska ha någon semester, jag ska jobba till sista augusti är min tanke iallafall (inom mitt yrke rekommenderas det att man går 2 månader innan man beräknar att föda, sista augusti är bara 1.5 månad innan men vi får se helt enkelt) och de dagarna jag väl kommer att vara ledig så kommer jag väl hitta på saker eftersom det som sagt är sommar. Jag ser framemot tiden framöver men då man inte kan styra en graviditet så får jag ta det som det kommer helt enkelt. Sålänge graviditeten fortsätter att gå bra så är jag mer än nöjd.

Jag ska träffa min barnmorska om en stund, så när jag pratat med henne så kommer jag att berätta mer som sagt angående allt med att byta sjukhus osv men för att det inte ska bli för rörigt så tänker jag att jag tar allt det i ett inlägg senare när jag pratat med henne. Här är iallafall vad som förväntas denna veckan :)

Bebis:
ALLTSÅ TA FRAM ETT MÅTTBAND OCH KOLLA PÅ 24 CM, JA FICK EN CHOCK IGÅR NÄR JAG GJORDE DET. Hon är ju bara hälften av sin längd som hon kommer ha när hon föds, but still.. Hon var ju nyss 1 cm lång.

3BA4487F-1410-4FD3-B189-653DA66678A1

Jag:

ACC323BC-1059-4310-B0DB-0B2F8DCE354CJag köpte förresten ett gravid-paket på apoteket som de sålde, perfekta produkter då jag har torr hud just nu. Och där är även en olja att smörja in magen med, så förutom oljan så är de ju vanliga produkter som vemsomhelst kan använda :)

67790EE7-49E4-49E6-886A-2B6179148E9F

39E33DB0-C156-4977-B631-4BBE7CC8F7F4

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Vecka 21!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>