Vecka 29!

Untitled-1Igår gick jag in i vecka 29, vilket betyder att det var hejdå trimester två och HEJ till den tredje och sista trimestern.

Det är sjukt ändå att den tredje redan är här, jag minns när jag precis hade gått in i den andra trimestern och kollade upp när den tredje skulle börja och jag tänkte ”oj, det är ju hundra år kvar” men de hundra åren gick ju fort tydligen :) 

Pga att bloggen legat nere så har jag inte kunnat uppdatera den så som jag velat, har haft en del graviditets-relaterade inlägg jag velat skriva och publicera men det får bli senare helt enkelt.. dessa inläggen om gravidveckorna ska ju handla om enbart de aktuella veckorna och nuläget har ju min tanke varit, så jag håller kvar vid det (okej ni ser själva, jag pratar ju redan om något helt annat? Alltsåå.. haha).

Hur mår jag just nu? Ja just nu i skrivande stund så mår jag väldigt bra. Jag känner mig pigg, glad och pepp på livet. Det varierar otroligt såklart men det är så det känns nu, och förutom det så är de enda symtomen: 

Smärta i ben, nedre delen av ryggen och nedre delen av magen som kommer ibland. Häromkvällen kom jag inte upp från sängen när jag skulle resa mig upp för det var som om hela svanken krampade eller något. Benen känns ok för tillfället, har inte haft någon extrem smärta på några dagar (detta kommer jag få käka upp att jag nyss skrev känner jag haha..) magen får jag ont i ifall jag är stressad eller går för snabbt (oftast då hela kroppen gör mer ont också) så jag har börjat acceptera det och stressat ner ordentligt. Börjat gå tidigare till jobbet eller tåget/bussen om jag ska nånstans för att slippa stressa, tar mindre steg när jag går osv. Jag lyssnar helt enkelt på min kropp! 

Trötthet. Jag börjar känna av tröttheten som fanns under första trimestern, men ärligt talat har jag slarvat lite med mina järntabletter senaste tiden och inte ätit med någon reda (alltså ostabil kost, mycket pga värmen) så jag måste se till att få i mig bra energi nu framöver. 

Folk som känner mig vet att jag är en person som hatar att vara stilla och tex vila, MEEEEEN, denna kvinnan bakom skärmen här har faktiskt börjat ta vilopauser!! Hör och häpna, men när jag känner mig trött så vilar jag (låter kanske logiskt för vissa men för mig har det aldrig varit så.. alltid fått dåligt samvete och känt mig lat, men hallå jag bär på en människa så de är klart jag måste få vila). Så det är väl så jag kommer hantera allting framöver, att lyssna på kroppen. Jag har vågat börja be mer om hjälp om det är något vilket är ett framsteg för att vara jag! Snart slutar jag jobba också vilket ska bli otroligt skönt för det börjar bli jobbigt nu.

Värmen… jag vet att den är fruktansvärd för.. alla? Men jag måste ändå få klaga. Allt detta extra blod som pumpas i min kropp märks väldigt tydligt kan man lugnt säga. Och under tredje trimestern blir man ännu varmare och svettas ännu mer tydligen. Märker hur fötter och händer blir lite svullna redan pga värmen. Detta blir.. spännande.. haha jösses, tur man inte är gravid föralltid. 

Inte lika smidig. Jag har lite svårare att komma upp när jag sitter ner, speciellt på golvet eller liknande. Jag glömmer ju bort det också, så varje gång jag ska resa mig så får jag typ en överraskning när jag ska försöka ta mig upp. Skulle nästan tippa på att jag ser ut som en sköldpadda ibland.

Yrsel. Det känns som att det har med mitt blodtryck att göra, men jag vet inte.. ibland känns det som att jag ska tuppa av och att kroppen domnar av? 

Illamåendet kommer och går, i vanliga fall är jag åksjuk men jag blir det ännu lättare nu ju så numera har jag alltid en plastpåse med mig när jag åker nånstans, det var ju inte alltför längesen som jag spydde som en gris i bilen….

Igår var jag även på sjukhuset, på specialistmödravården (jag bytte ju sjukhuset pga jag blev så illa bemött, så det var första gången på detta nya stället med en ny läkare) och jag fick tillochmed ett datum nu på när bebis kommer att komma ut, snacka om att allt blev så verkligt och nervöst nu.. ååååhh!!)

Well, kom igen nu tredje och sista trimestern: LET’S DO THIS! 

Bebis denna veckan:B8B2ED81-B2A5-492C-AFF5-78E0B15A0035

Jag: BCB30F95-6D95-4321-AC16-54FD9DA90F3974D3C7AF-0AFD-4545-893F-8363550B52EF

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Vecka 29!

  1. MEN ÅH!! Så glad jag blev nu när jag hittade din blogg :D Jag brukar gå in på din gamla och läsa gamla inlägg så gissa hur jäkla glad jag blev nu när jag insåg att du börjat blogga igen – JIPPIE!! Stort grattis till graviditeten, ska bli så himlans kul att få följa dig igen <3

    • Vad jag är sen på att svara, förlåt! Vad kul att du hittade hit :D Hoppas du kommer fortsätta följa mig då :) Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>