Alla borde ha en Boris

Jaha då var denna helgen snart slut, och nästa vecka om några timmar så kommer jag att ha jobbat mitt sista arbetspass på över ett år. Sjukt ändå.. för att på två hela år, eller okej jag ska inte överdriva men på ett år och elva månader så har jag haft högst en semestervecka som ”suttit ihop”. Jag har alltså inte varit ledig någonting förutom när vi då alltså var i Grekland i maj månad detta året. Förra sommaren jobbade jag också för jag valde att inte ta ut någon semester då det både var tråkigt väder och jag hade absolut ingenting planerat ändå. Halva tiden under dessa nästan exakta två åren har jag jobbat heltid, och halva tiden 75%. Dock är jag ju en sådan som bara kör på utan att stanna men sedan jag fick magsår och var sjukskriven förra våren (det ser jag ju inte som att vara ledig och ha semester…) så har jag blivit bättre på det. Nu när jag är gravid så är jag imponerad av att jag stannar upp och inte kör på med plattan i mattan men jag antar att det är pga min kropp säger ifrån och börjar göra ont för det är lättare att lyssna på ens kropp när det börjar kännas och göra ont fysiskt.

Som sagt, nästa söndag så är det finito med jobbet. Då ska jag gå hemma istället och visst har jag sett framemot det MEEEEN (alla dessa ”men”..) tiden lär ju gå otroligt långsamt känns det som. Jag har ju inte alls den orken att kunna hitta på saker varenda dag för antingen är jag sjukt trött eller så strejkar kroppen liksom (i värsta fall både och), men det är ju lite det som är meningen, att man ska kunna vila när man känner att man behöver det osv och så förbereda inför bebisens ankomst. Folk var varnat mig inför denna sista tiden, hur ont man har, hur jobbigt allt är, hur stor man blir och hur dåligt psykiskt man mår.. visserligen känns det ju inte så kul att höra då alla människor är olika och likaså graviditeter men jag ska sannerligen säga att jag är glad över att folk säger så, för under första veckorna som gravid så var det ingen som berättade hur dåligt psykiskt man kunde må så jag kände mig som världens mest ensamma och misslyckade person för att jag inte kunde vara sådär glad som ”alla andra” var när de var gravida. Det är ju inte säkert att min sista tid i graviditeten blir ett helvete men det känns skönt att vara förberedd. Jag tar det som det kommer för jag kan ändå inte styra över det liksom 😊 dessutom, ifall man vet att det snart kommer vara över så är det lättare att hantera (aoooch vad jag kanske får käka upp att det kanske lättare att hantera haha..) (det enda som inte går lättare att hantera bara för man vet att det snart är över det är när kladdkakan håller på att ta slut eller något annat gott, då blir det bara jobbigare istället).

Nåväl. Detta inlägget skulle bara handla om vad jag haft för mig senaste dagarna egentligen men ni vet hur lätt folk halkar på bananskal i filmer? Så lätt halkar jag in på nya ämnen hela tiden.. Låt oss börja med i fredags då jag var ledig *harklar mig för att hålla tal*

Egentligen skulle jag åka till Ystad tillsammans med en kompis och sedan äta kräftor på kvällen men allt blev inställt,  är egentligen inte så förvånad men det var bara att göra det bästa av det så jag ”tog det lugnt under dagen” höll jag på att säga men njaaaae.. jag ville göra iskaffe men såklart fanns ingen mjölk så jag gick till affären och handlade lite småsaker, åt en förjävla sen frukost och sedan fick jag för mig att städa, plocka undan, sortera saker, stryka, bädda rent och vika tvätt. Johannes jobbade och sen skulle han iväg så då passade jag på att ha lite mysigt med mig själv (det lät ju…) med att ta en lång varm dusch (skoja, en snabb och ljummen dusch. Finns det ens någon som frivilligt tar en VARM LÅNG dusch i denna hetta?) la ansiktsmask, fixade fötterna, målade naglarna, smörjde in hela kroppen med bodylotion, fixade ögonbrynen, lagade mat, åt massa god frukt och kollade film. Jag kände mig som en ny människa, iallafall fram tills att jag kollade mig själv i spegeln och insåg att jag såg precis likadan ut som timmen innan.

Glömde dock bort dessa brun-utan-sol-servetterna som jag skulle prova, är det någon av er som gjort det? (Ok jag glömde inte att testa.. men jag kände att det kanske inte alls skulle bli bra så jag vågade inte)7BE163AE-391A-47CA-A2C1-2F25B96CD089

Jag kollade på ett program om djur och om det är något jag är svag för så är det för apor, stora apor. Favoriten är orangutang och som jag berättade för er för ett tag sedan så började jag ju gråta en natt när jag såg en bild på en orangutang som satt inglasad, mina hormoner gör mig ännu känsligare när det gäller just orangutanger för det känns som att de är mina barn eller någonting. Iallafall, så var det program om schimpanser. Denna söta hette Boris och skulle fylla 50 år nästa vecka, han hade ett hjärta av guld och när det kom in en ny schimpans till flocken som var en tjej så blev hon inte accepterad av någon – förutom av Boris. Alla andra jagade henne och var elaka – men inte Boris. Alla borde ha en Boris i sitt liv. Dock helst att han lever 100% i det fria, SÅKLART.  Liksom vadå ”tog med honom hem?” Låter ju som att han blev köpt på Ikea eller något? ”Älskling, vad tycker du om denhär? Hade inte den passat bra i hallen?” fy!!

Titta på honom, är han inte bara så otroligt söt? Han ser så snäll ut. A7CA5D4E-3F20-4371-B60A-770545F6CE6F59048574-EA4C-44ED-96CD-538496DD7761842CCBC9-477B-43B0-AB44-013BB73C591F43D96CC5-8037-431F-A68F-98BF8E3F5697

I lördag, alltså igår, så mötte jag upp en kompis för en frukost-dejt på stan. En bild säger mer än tusen ord och det var den godaste frukosten jag ätit på lääänge! 9762E512-B557-4104-98F8-1773DC0815DD

Sedan hade jag och Johannes bestämt att vi skulle ha en dejt på kvällen. När han kom hem från jobbet så hade jag saknat honom och han ville ta en powernap. När han somnat så sover han som en sten, vad gör man då om man är listig? Jodå, då gosar man när han sover. Då fick jag närhet, och han fick sova. Win-win för båda. EB24B671-4B6B-4D49-873D-4F0DEC997E426368A716-E1F1-403C-887F-5E5B9BDCC086

Några timmar senare så vi gjorde oss i ordning och sen drog vi på restaurang och sedan tittade på bio. Vi såg The First Purge och enligt oss båda så var det den bästa av alla Purge-filmerna som gjorts. Jag blev dessutom helt exalterad när jag såg bio-reklamen som visas i början för WOW vilka bra filmer som är påväg in för premiär?! Jag såg att en uppföljare av Halloween-filmerna ska komma och jag bara älskar dem, så jag nästan ropade ut ”DENNA SKA JAG SE PÅ PREMIÄREN!!!” (kände mig som ett vilddjur som blivit utsläppt från zoo..) men den visas en vecka efter vår bebis kommit så det blir nog inte att se den på själva premiären iallafall men vi har iallafall bestämt att vi ska se den och ha går första egentid tillsammans efter vi blivit föräldrar, den kommer att gå på bio läääänge. Det blev en mysig dejt iallafall, förutom att jag påvägen hem hade så ont i ryggen att jag kved och denna gången satt det i hela ryggen. Himla tur att det inte var vår första dejt och han sedan skulle berätta för sina kompisar hur dejten hade varit ”jodå den var bra, hon var trevlig men alltså.. hon började leka akrobat i bilen påväg hem..” 

Jag använde inte min telefon så därav bara denna ynka bilden :) 7F59243B-A460-4E11-8935-30B7C1A9CA02

Snart drar nästa vecka igång med full fart och det kommer verkligen bli full rulle om man säger så..

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>