Vecka 31!

Untitled-1Hej på er :)

Jag har kommit på att även fast jag går in ny gravidvecka på onsdagar så lyckas jag nästan alltid senaste veckorna uppdatera på torsdagar? Haha jaja..

Igår gick vi in i vecka 31 så igår var det prick 9 veckor kvar tills vårt planerade kejsarsnitt, vilket betyder att om senast 8 veckor och 6 dagar så är vår bebis här? Helt sjukt ju! Samtidigt som det känns som att det är jättesnart så känns det som att det är typ ett halvår. 

För tillfället så känner jag mig inte ett dugg gravid och så har det varit i några dagar. Jag tror det beror mycket på alla vilopauser jag tagit, för kroppen har inte gjort så ont senaste dagarna. Eller så har jag bara tur.. hade det inte varit pga min mage och alla rörelser jag känner från bebisen så hade jag trott att hon hade rymt från min mage utan att jag märkt det. Jag har inte svårt att hitta sovställning, kan fortfarande krypa på golvet om jag tappat något (behöver bara ta i lite extra när jag ska resa mig upp igen), och det är bara en gång som jag behövt hjälp med strumporna haha. Andfådd, orkar inte lika mycket osv det har jag ju skrivit varje vecka så jag har liksom vant mig vid det nu, men det känns inte värre iallafall. 

Det enda är min trötthet som är tillbaka- men absolut inte saknad- från första trimestern vilket är hopplöst. Det känns som att jag skulle kunna sova fram tills graviditeten är slut utan att överdriva. Därför känns mina lediga dagar tråkiga och ”meningslösa” eftersom det i princip bara går att göra saker en kort stund innan jag måste vila igen. Igår plockade jag undan grejer i hela lägenheten och städade för det har sett ut som ett bombnedslag och sedan var jag en zombie hela kvällen.

Jag har egentligen inte så mycket mer att tillägga angående gravidveckan eftersom jag som sagt inte har fler symtom just nu som jag känner av men det kan ändras snabbt så nästa vecka har jag kanske fått en ond puckelrygg, två extra näsborrar, cravar efter öronvax, sovit i tre dygn i streck och gråtit konstant. Lite spännande ändå, man vet liksom aldrig hur nästa dag ser ut som gravid :) Det vet man ju iförsig aldrig, oavsett om man är gravid eller ej, men just att det kan skilja såååå mycket med alla symtom. 

Nu har även vårt nya skötbord kommit, så allt är i princip fixat av vad som behöver köpas. Det är bara småsaker som tvättlappar och sådant kvar, plus bindor och liknande som jag behöver ha hemma när jag kommer hem från BB plus att ha i BB-väskan. Johannes tycker att vi ska börja packa den och han har tjatat om det i några veckor.. jag har tyckt att det är på tok för tidigt för de flesta gör väl det i vecka 35-37? Men å andra sidan fick jag idag återigen höra att tidig födsel ofta är ärftligt, och jag föddes ju 7 veckor för tidigt vilket betyder att min bebis om 2 veckor är lika gammal som jag var när jag ploppade ut?! Jag tror att dendär BB-väskan kan vara bra att ha klar ändå, även fast jag helst vill att hon ska ligga kvar i min mage tills den dagen då vi har det planerade snittet :) Huvudsaken är att hon kommer när hon är redo och mår bra, men jag hade gärna velat hinna fixa lite här hemma och förbereda i några veckor eftersom jag jobbar mitt sista jobbpass på söndag. Typ koka nappar, storstäda ordeeentligt, tvätta alla hennes kläder och sängkläder osv. 

Bebis denna veckan:DA4B6F65-3214-4EFF-A67B-E4920B21525E

Jag: (dock stämmer inte dagarna, de ska snitta mig om 62 dagar)AE6689B7-666B-4CF1-853F-9543AE894BECHäromdagen sorterade jag kläderna och lade undan de som är större än storlek 56, herregud vad söta bebiskläder det finns. D8FE9A8C-3B7F-482B-AD87-752E0B54AA8A35309DCE-86F6-4496-8F34-19B282BA4D0B

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>