Här i Skåne..

Här i Skåne åker vi buss och tåg med Skånetrafiken och på somrarna finns något som kallas för Sommarkortet (detta året heter det något annat men jag kallar det fortfarande för sommarkortet) för 700 kr får man då åka gratis i hela Skåne från 15 juni till 15 augusti, alltså i två månader och hur mycket man vill. För att utnyttja detta så blir det att man åker till ställen ibland för att man känner sig tvingad till att just utnyttja sommarkortet. Typ som om det gäller liv och död, ”ska vi gå på stan idag?” kan min första tanke vara när jag pratar med en kompis, min andra tanke (som svar på min egna första tanke) blir ”NEJ FÖR FAN VI MÅSTE UTNYTTJA SOMMARKORTET”. Ok kanske inte mellan liv och död, men man liksom tvingar sig ibland till att göra saker haha. Och ni skåningar som också har sommarkortet, kom inte och säg att ni AAALDRIG har tänkt samma sak eller iallafall liknande?

Hur som haver, jag älskar att sommarkortet finns och önskar att det fanns vinterkort och allt möjligt för att det är billigt och dessutom kul att åka runt. En klassiker om man åker någonstans med mig med sommarkortet är att man tar första bästa tåget vartsomhelst bara det ligger i Skåne, och så kan man singla slant om vart man ska hoppa av tex, då vet man aldrig vart man hamnar :)

Igår tänkte jag och min bästa vän Skalis (jag kallar henne det) att vi skulle hitta på något. Det finns en håla som heter Burlöv och ligger mellan Lund och Malmö och där finns ett köpcenter som vi alltid hängde på för många år sedan, det var innan Emporia byggdes som är ett stort köpcenter i Malmö. Vi tänkte att vi skulle återuppliva lite minnen och checka läget hur det var där nu för tiden, men först var det dax för brunch innan tåget gick. 8D91ADEE-3C89-4A5F-9A4A-66169CE4C86513991CF6-19CC-45C2-8764-37EDE5CE8FE8

Det var sig likt, men herregud vad tråkigt? Det fanns typ 3 affärer som var ”aktuella” för oss att gå in i? Om man inte tycker om kärringbutiker eller Dressman typ. Skalis hittade en fin hatt, ”en sån skulle man ha’tt” tyckte jag och kände mig lika rolig som vanligt.42316559-E6D2-4675-A685-521E351DFC9BSedan kom en som jobbade i affären och skrattade åt henne. Hon hade kanske aldrig sett någon med en korg på huvudet liksom, daaaah? Jag började med skratta och kände mig rätt busted, varav därför suddig bild. 8ED22F96-061E-473A-B03E-E85BA0CFBBEEBurlöv Center var lika tråkigt som att sitta på en get och glo på en påse ostbågar så vi tåg tåget in till Malmö istället. Malmöfestivalen börjar idag och imed vi var där igår så hade alla fullt upp med att förbereda allting, det var en sådan mysig stämning.

D7C4B33D-309A-41FE-9D4C-9BBF2B3ACC9940D4C7B6-3291-4572-A147-30A575B6FC42Kolla vilken härligt fint sommarbild på min fina BFF. Tänk att jag stod och målade allt detta bara för en bild.. det tog bara 4 timmar dock så det gjorde inget. Eller så var det redan målat så.. ingen vet..8927ED3B-19E5-4A6A-BADA-2259BA6808C3

La ut en bild på min instastory och det var en tjej som läste min förra blogg som kände igen skalis minsann :) 

E7214795-E377-42BD-B078-071EC0744EB5Sedan började ett helvete när vi skulle hem….. det var något fel i Lund så inga tåg kunde ta sig varken dit eller därifrån… så det var kalabalik på Malmö central. Sedan satt vi fast på ett tåg mellan Malmö och Lund mitt ute i ingenstans, i lite mer än två timmar. Tåget var proppfullt, luften höll nästan på att ta slut inne på tåget och de kunde inte öppna dörrarna.. vattnet räckte bara till 30 personer och på ett sådant stort tåg är där måååååånga fler än så. I EN vagn är där kanske 50 pers liksom och där var ju många vagnar.. jag hade så ont i kroppen och tackar min gud i himlen att jag hade både vatten och min solfjäder med mig. 6C83FE84-BE0D-419E-A021-BFA50CAE4A77

Har aldrig varit så glad att få gå av ett tåg som jag var igår.

5CF31A29-D5C3-49DA-B852-4ABECEC52F5DSlutet gott, allting fortf. Som jag sa till Skalis: vi har iallafall suttit på ett tåg så pass länge nu att vi fått valuta för sommarkortet om man räknar tidsmässigt.. 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>