”Herregud!!!”

3705CF5F-C93E-4CB0-9705-9E78C90E2D9F

Jag trodde att jag skulle hem till min mamma och att vi skulle laga mat tillsammans under tiden som Johannes och min låtsaspappa (han kallas Keno) skulle hjälpa min syster att flytta, och sedan skulle vi alla äta tillsammans. De hade hyrt ett släp och mamma ringde mig kvällen innan och berättade att hon hade köpt hem all mat och att hon kunde köra och hämta mig dagen efter så att jag slapp ta tåget eftersom jag är hundvakt och Zelma skulle följa med.

Johannes sa hejdå och att vi ses senare (han skulle först jobba en sväng innan han skulle möta upp Keno). Mamma smsade och skrev att Keno kom och hämtade mig istället eftersom han ändå skulle ha bilen sen.

Jag var sjukt uttråkad under tiden så jag snapade till Emma och Skalis, frågade vad de gjorde. Emma var påväg till sin mormor och Skalis var hemma och kollade på serie (orange is the new black för att vara mer exakt). Jag sminkade mig lite, upptäckte att jag egentligen hade behövt duscha håret men tänkte att äsch de är ju bara familjen.. Långklänningen åkte på (det känns som mjukiskläder för mig, sjukt skönt att ha på sig) och sen var jag klar. 

Keno kom och hämtade mig, jag blev illamående i bilen (blir ju det lättare nu när jag är gravid) och blev sjukt trött. Han sa att jag kunde ju vila lite när jag kom hem till dem innan jag och mamma skulle börja med maten och det tyckte jag var en bra idé! Jag fick lotter av honom och blev superduperglad (jag blir glad av allt jag får och får lite dåligt samvete när någon ger mig något för att jag blir så tacksam).

Jag och Zelma gick av bilen, Keno sa hejdå och att vi ses sen. (Förresten så var sätena och allting fällda i bilen, de skulle ju som sagt hjälpa min syster att flytta….).

När jag kom in så var min första tanke hur fin min mamma var men det brukar hon ju vara men då var hon lite extra fin, fast eftersom vi skulle ha middag så var det ju inget konstigt egentligen. Vi gick in till vardagsrummet och då såg jag att det var dukat med rosa servetter men eftersom hon gick före mig så hann jag inte se så mycket av det, och återigen.. mamma brukar göra det lite extra fint när vi kommer dit ibland för det är sån hon är 😊

MEN… härifrån har jag lite minnesluckor. För när jag tar första steget in i vardagsrummet så ser jag att där står två bord med MASSA rosa grejer (det var de första jag lade märke till) och mamma ropade ”SURPRISE!!” och när jag vänder mig om så står mina nära och kära där!! Mina närmsta vänner, moster, kusiner, mormor och min morbrors fru. Som sagt har jag minnesluckor härifrån men jag minns iallafall att jag brast ut i ett ”ÅH HERREGUD” och sedan började jag gråta och kramade allihopa. Okej nu är mina ögon fyllda med tårar bara jag skriver detta haha.. De hade alltså ordnat en babyshower!!!

Hur verkligheten såg ut? För det första fanns det inget jävla släp som de hade hyrt, för min syster hade redan flyttat klart… Keno skulle hem till en kompis och Johannes skulle iväg på helt annat håll. Och som mamma sa ”det blir ingen middag, så att du vet” för där var alla möjliga godsaker som de hade bakat och ordnat med. Sätena i bilen var fällda för att de hade hämtat ett vitrinskåp tidigare och så hade de inte fällt upp de igen eftersom det var perfekt för att lura mig. Och att jag skulle lägga mig och vila var ju något jag glömde såfort jag hörde ”SURPRISE!”. 

Jag lyckades snyfta fram till Emma ”vafan du skulle ju till din mormor??” (som om hon ens nånsin hade planerat det? Nepp, det var ju såklart en lögn haha) och serien Skalis kollade på var nog himla bra va… 

Det visade sig att detta varit planerat sen i juli (?!!!) och att de hade haft en gruppchatt på Fb om detta. De har printat saker jag skrivit, typ när jag frågade skalis vad hon skulle göra i helgen osv. Petra hade även skickat en bild på skisser hon hade gjort hur de skulle dekorera ena bordet.. de hade bakat, fixat massa presenter och gjort såååå fint!!! Jag kommer aldrig kunna förstå att allt detta var gjort för mig, eller som jag sa ”allt detta pga ett enda ligg!” Haha… En annan sak som blivit ett internt skämt nu är att vi alla tappade räkningen på hur många gånger jag sa ”herregud”, Petra filmade en video när jag kom in i vardagsrummet och den filmen är två minuter lång och bara under de minutrarna säger jag det en hel del gånger och det fortsatte hela dagen! Men ja det var verkligen ett herre-gud-moment. Är ganska glad över att jag slängde på mig lite smink iallafall, nästa gång jag tvekar angående håret så ska jag bannemej tvätta det ändå.. haha.

Tänk vilka underbara människor som stått och bakat och åkt tåg/kört bil hem till min mamma, beställt och köpt dekorationer, köpt presenter till bebisen och verkligen planerat allting? Vad har jag gjort för att förtjäna dessa underbara människor liksom? 

De gav mig en välkomstdrink och slängde på mig en såndär (va heter det? sån man har runt halsen..?) där det stod ”Mummy to be”, vi pratade, fikade, fotade, kramades, alla fick gissa datum när de tror att bebisen kommer (bara för de är bestämt ett datum till det planerade kejsarsnittet så betyder ju inte det att hon vill stanna därinne tills dess) och så skrev de så fina hälsningar i en bok till mig och bebis. 

Jag kan aldrig tacka er som gjorde allt detta, men ni ska veta hur tacksam jag är och hur värdefullt detta var. Jag kommer att bära med mig det föralltid och en annan sak som jag älskar är tanken på att även min dotter kommer att få ha er i sitt liv. Tack tack tack ❤️

6700618E-FD31-420C-B1F8-23A2781143685E87FCEC-4E44-4FCD-8DCA-0ED87AA592D959BA99FC-6992-471F-B7EB-A9A16802EB46E4C43CC9-B2F3-4081-B21A-9541AB48C20A BA12D9A1-E7CB-4612-B64A-9FBBC9265C40 975FC5F9-95B4-42EC-94A8-8F3A437F6ACB 709B3A58-ECB5-4B82-9BB0-9D583B908B10 F9923E0F-EE3A-4D94-888B-618E8F102EAE DAF726A5-B08D-4A29-A7F1-0381E87A8E52 AA5F344E-7245-4CB5-8107-260BE4268CB6261AD7DB-1BF1-4C48-A00B-405A6C8CB946 875DEC8F-B133-4D89-9763-8AA48D09435F

Jag sparade all dekoration och pynt och satte upp här hemma så att jag kunde visa alla fina presenter också! Gick ju dock inte återskapa hur fint det var hemma hos mamma men iallafall.969DA3E5-6FCD-4679-AAE7-A5F3E155A1B3 Världens finaste babygym, jag hade så gärna velat ligga där själv, undra om man kan ersätta det vanliga gymmet med att gå dit istället? Haha. Och den mysiga mjuka rosa kaninen funderar jag på att behålla själv och sova med…. men ok det är elakt.41DC1A6E-72F9-42B8-8D01-1BBBB2EB9CBASer ni M:et som är gjord av blommor? Hur fin som helst och namnet som varit aktuellt till bebisen under alla månaderna börjar på M, skulle det visa sig att hon inte passar till det så börjar ju mitt eget namn på M så det passar perfekt vilket som.
E594DD27-2447-4645-AACB-C248320A64D8 Så söta små kläder, pyjamas, strumpor, varmare mössa och en snuttekaninD2F3EFF6-81A7-4E4B-BFBF-07EB87FB4A15 Ännu mer blommor, en fot&hand som man kan avgjuta i lera, klassiska godnattsagor (!!!), kort, brickor att fota bredvid bebisen (när bebisen gör något för första gången så finns där brickor tex ”idag log jag för första gången” osv), boken med alla hälsningarna.6E5C342A-BE62-4C75-B7E2-BC514E802CFESkalis hade gjort en blöjtårta men jag fattade inte att hon verkligen gjort den så jag blev helt överraskad och bara ”fan vad coolt!! Ofta de fanns att köpa med Skalman i??” Men det var ju en positiv sak iallafall (för er som inte vet så är hennes smeknamn Skalis ursprungligen från Skalman och varför det blev Skalman är en annan historia haha..)587709A5-8100-4889-A6D1-5D4E604CC5DAOch här är boken där alla skrev så fina hälsningar, det blev allt möjligt, både fina rim, hälsningar, klistermärken och ritat. Men de behåller jag för mig själv och de som kommer hit och hälsar på för den ska upp på byrån i vårt tv-rum :) Har dock bara kunnat läsa alla hälsningarna två gånger för mina tårar kommer såfort jag ens öppnar den..

52A4BB5C-4215-45E8-A79F-42B1508342B8Nu kan jag ju säga att ALLT är komplett och att det enda som fattas är bebis❤️

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “”Herregud!!!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>