Jag slog i huvudet och blev någon annan..

… ja det måste ha varit så? För just nu känner jag inte igen mig själv på vissa plan, och det ena planet som jag inte känner igen mig på är att jag börjat baka. Varför är det så konstigt? Baka kan väl alla? Ja jo KAN kan man ju, men ha lust? Jag har aldrig gillat att baka, och enda gångerna jag har bakat så har det varit kladdkaka, chokladbollar eller något annat som varit busenkelt. Förra julen bakade jag mycket lussekatter och en gång bakade jag donuts med min syster, plus en och en annan cupcake någon gång, scones och någon gång bakade jag bröd. Men att jag ens minns dessa tillfällena är väl ändå ett bevis på att jag sällan bakar i ”normala” fall? Jag tror egentligen att det beror på kaoset efteråt med all disk, för bara tanken ger mig någon slags längtan efter en kakfabrik som sköter sig själv (eller gå och köpa färdiga kakor som andra normala folk, varför ska jag överdriva med en hel kakfabrik?).

Hör och häpna! Senaste dagarna har jag bakat som om det inte fanns någon morgondag (vilket det funnits och tur är väl det). Jag har frågat Johannes vad han är sugen på och han är lika chockad som jag för det är ju himmelriket att komma hem till nybakat.. Jag känner som så att även om jag så ska rensa alla ingredienser till bakning på alla hyllorna i affärerna, baka sönder kaveln eller svimma av att äta deg (finns inget godare just nu) så ska jag minsann passa på att baka när det suget väl kommer för helt plötsligt försvinner det lika snabbt som Gunde Svan på skidor :) (egentligen har jag kommit på att det mest är degen jag vill komma åt, för jag har fått cravings på det).

Detta är min mammas underbara recept på frallor, de blev supergoda men när man vet hur originalet smakar så är det svårt att klå.. 04269BC7-B47C-42F5-8944-B4BD37EC1896Johannes satt och spelade och bad sina kompisar om råd på vad jag skulle baka (tänk vilken kontrast, heeeelt inne i ett spel och få den frågan? hans kompisar måste tyckt att det var ett konstigt avbrott) och det blev förslaget: kladdkakemuffins! Dock failade jag och det blev istället saftiga chokladmuffins, men jag ville ju inte vara den som är den, det gäller ju att impa på hans kompisar.. så jag gjorde om den enligt ett annat recept och de blev verkligen sådär kladdiga i mitten och lite krispiga på kanten. Så vi kan ju låtsas att det var meningen att jag skulle göra vanliga muffins också.. jag menar, så var det ju.

04260462-3FBD-4C02-AEB5-8D7AE4813A14

Det var valvaka i söndags, och av någon okänd anledning så förknippade min hjärna det med att det var lussevaka så varje gång jag hörde ordet ”valvaka” så blev jag sugen på lussekatter. Och vad gör man då? Jo, bakar lussekaaaatz såklart. (ok detta hade inte varit ett ”såklart” i vanliga fall, jag hade hellre suttit och dreglat än att börja baka).

9C343AF5-E044-4AC4-96A3-9784118D51E8

Igår ville jag göra kanelbullar (okej, i ärlighetens namn så var det väl mest degen jag ville åt men jag passade på att göra kanelbullar också) de blev lite väl stora och tjocka för att bordet inte räckte till när jag kavlade ut degen, haha. Men vadå jag är nybörjare, det är inte som att jag har så stora skills på bakbord…..

38496C46-391A-462A-BFC2-AE710442080E

/ Ska plugga på att mäta ut bord innan jag kavlar.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>