Vecka 37!

Untitled-1Detta känns sååå konstigt, men efter detta inlägget så har jag bara 2 inlägg kvar att skriva här (gravidvecka-inlägg alltså, inte resterande inlägg för så enkelt slipper ni inte mig..) för den onsdagen jag egentligen skulle skrivit tredje och sista inlägget så är jag på BB med vår dotter så jag får se ifall jag skriver sista utvärderingen någon dag innan dess eftersom jag den onsdagen på BB kommer att ha lämnat gravidvecka 39 :) låter detta rörigt? Well, ni får ursäkta men min hjärna är väldigt rörig just nu. Jag ligger i feber här hemma och har inte varit mig själv på ett par dagar..

Förra veckan skrev jag gravidvecka-inlägget på fredagen istället för onsdagen, och idag är det torsdag. Jag är lite dålig på att hålla på onsdagarna  men jag känner att i vilket fall som så är det kul att kunna kolla tillbaka på min graviditet och då gör det inget om jag inte följt dagarna till punkt och pricka (det heter väl så?).

Nu är vecka 36 över och jag är inne i vecka 37 vilket känns helt galet. Om några dagar räknar bebisen som ”färdigbakad”, men vafan hon var ju nyss 5 cm lång? Och jag minns verkligen när jag tog fram ett litet sesamfrö här hemma och visade för Johannes och sa ”kolla såhär liten är hon nu!” (vi visste från början att det var en flicka) och nu är hon så gott som en färdig bebis? Jag känner hur jag börjar få seperationsångest från graviditeten, visserligen längtar jag ju efter vår dotter och att få lära känna henne men jag har så svårt för avslut och tänk vilken resa denna graviditeten varit! Jag har i princip varit gravid hela 2018 (hade ägglossning 25e januari), men i vilket fall som så börjar graviditeten glida mot sitt slut men det betyder att det är en helt ny början på något annat, nämligen början på ett nytt kapitel som kommer att vara det största kapitlet i mitt liv! Att skapa en egen liten familj.

Hur var vecka 36? Min barnmorska ringde mig, tydligen var min urinvägsinfektion så kraftig att antibiotikan inte tog bort all infektion, så om en vecka ska jag återigen göra ett nytt test och då blir det antagligen en ny antibiotika-kur). Hormonerna blev mer stabila, kroppen har inte gjort speciellt ont men det har varit påfrestande att ha varit sjuk så det kanske är därför som jag inte känt av graviditeten mer än att jag blir så andfådd av saker (blandning av feber och att vara höggravid är inget kul alls men det är ju feber aldrig iförsig). Det känns fantastiskt ändå hur kroppen ändrat riktning nu när jag varit/är sjuk för den fokuserar på det sjuka och tar det lugnt med andra symtom eller så är det bara jag som inbillar mig? Imed jag har vilat så mycket nu så har sammandragningarna och förvärkarna minskat extremt mycket.

Jag har inga läckande bröst, halsbränna väldigt sällan, hormonerna känns okej, ryggen gör inte lika ont, inte sammandragningar eller förvärkar, inte sugen på något speciellt utan jag känner mest bara ökad hunger vilket gör att jag äter det jag kommer åt haha.. jag sover som en stock, drömmer väldigt skumma drömmar (drömde igår att min kompis pojkvän skulle bli prostituerad på en ungdomsmottagning i Norrland? Vi bor i Skåne men tvekar på att någon mottagning i landet hade accepterat det haha?) Men som jag sagt innan så ska man egentligen aldrig skriva sånthär för då brukar allting förändras till det negativa men det är ju en utvärdering av veckan så då ska jag ju vara ärlig :)

Idag är det bara 20 dagar kvar, och tänk nästa gång jag skriver? Då är det fucking 14 dagar kvar?!?! Jösses. Jag vet att de flesta upplever sista månaden som långsam och den klassiska meningen som jag fått höra av många är att den sista månaden är som att uppleva alla månaderna igen för att tiden går så långsamt men jag tycker verkligen tvärtom. Jag njuter varje dag, försöker iallafall :)

Bebis denna veckan: B6E1AA82-D9DB-4C25-8098-12792DE871A8

Jag denna veckan: (datumet stämmer inte för hon ska ju ”plockas ut” den 10e, varav därför det är 20 dagar kvar)

E8179E03-AEA7-43AB-8F5A-486D221FA5A2

Såhär har mitt febriga liv sett ut senaste dagarna förutom när jag varit ute med Zelma. EDB687CA-5CC6-46DD-8ECD-401BCF37C229Jag beställde hem hallonbladste för någon vecka sen, för jag har hört att det ska hjälpa kroppen att återhämta sig bättre och snabbare efter förlossningen, men jag måste bli bättre på att dricka det för det kaaaan ju vara en fördel. Antar att det inte hjälper att stirra på paketet eller tänka på det :) 44D42659-18D9-438E-A75A-9533A5B88120

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>