Hennes namn!

Untitled-1-RecoveredDet här med namn till vår bebis har verkligen varit svårare än jag trodde! I magen var hon hela tiden en Molly, även fast man aldrig kan veta det till 100%. Vissa bestämmer ju det helt och hållet men vi ville vänta tills vi hade sett henne i verkligheten och tur var väl det för när hon väl kom ut så var det verkligen ingen Molly. Min hjärna klarade inte riktigt det så det kändes som att min bebis Molly var borta och att detta var en annan bebis, hur sjukt är det inte att det kan bli så att hjärnan blir lurad?

Iallafall, när vi satt på förlossningen och väntade på vår tur så låg jag där i sängen och bara ”Milly, vad tycker du om Milly?” Johannes sken upp och sa att det var jättefint (vi hade liksom inte fastnat för något annat än Molly, det finns många fina namn men inget namn som vi kände klickade med vår bebis liksom) men sen tänkte vi inte mer på det. Sen när bebisen kom ut och vi hade haft henne en stund så sa vi båda att nej det är ingen Molly. Milly blev aktuellt och hon passade mycket bättre till det. Dock tog det lite mer än en vecka innan vi verkligen bestämde att det skulle vara en Milly så det var iförgår vi bestämde det helt och hållet. Det finns ju olika stavningar och vi tvekade mellan Millie och Milly men imed jag inte alls kunde släppa Molly så blev det Milly då det ändå är lite Molly i det om ni förstår hur jag menar? :) Dessutom uttalas Milly och Millie likadant så det var ingen big deal förutom att jag då inte kunde känna att stavningen Millie kändes helt bra, Johannes brydde sig inte om stavningen så det var ju bra för min del!

Hur tänkte vi med mellannamn och efternamn? Just nu har hon mitt efternamn, Johansson, då en nyfödd bebis automatiskt får mammans efternamn, men vi kommer att ändra det till Hansson då Johannes heter det och där känner jag att det inte spelar mig någon roll men det betydde väldigt mycket för honom. Däremot har hon fått Elsa som mellannamn då det är ett släktnamn från min gammelmormor som hette Elsa plus att min mormor har ett namn som påminner om Elsa. Att även valde Leonora är för att vi tycker om det namnet men ingen av oss känner att Milly hade passat att ha det som sitt tilltalsnamn :)

Nu ska vi bara skicka in papperna till skatteverket med. Det kändes så häftigt på något vis när vi fick brev från region Skåne om att det hade kommit en ny medborgare, haha. Vår lilla pluttis, vår lilla Milly.

Igår kollade vi förresten upp vad Milly betyder, man vill ju inte att det ska ha helt fel betydelse liksom. Kul om det hade betytt elak råtta, orättvis och elak.. men namnet Milly betyder snäll, omtänksam, arbetsam, strävan och ödmjuk. Det gjorde att valet bara kändes ännu mer rätt ❤️ (Skulle det visa sig att hon är helt tvärtom så får vi döpa om henne till Silly istället eller något).

468BADC0-9E7F-49E8-8EB6-9FF29DC7594A

1EED6746-D61F-4756-BDA8-9191204DE132

73D6B8E0-DC53-4116-9B27-76BC4A23070E

F71F053E-C41F-4F1D-877F-34E249F1255B

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>