De senaste 11 dagarna

Ja nu har jag ju skrivit klart min förlossningsberättelse MEN som jag avslutade den med så tänkte jag alltså skriva hur dessa dagarna med Milly har varit. Hon har funnits hos oss i 11 dagar nu så det är ju såklart svårt att veta hur allting kommer att vara sen, det kan ju ändras ganska snabbt.

Milly är verkligen en väldigt lugn och snäll bebis, jag hade ställt in mig på en massa skrik, bajs, kräk osv men hon har bara kräkt 2-3 gånger varav den ena gången var efter hennes första måltid på BB efter hon hade kommit ut. Hon skriker inte mycket och när hon väl gör det så är det antingen mat, blöjbyte, magont eller att hon vill ha närhet (så är väl de flesta bebisar men jag menade att hon endast skriker vid de tillfällena). Bajs har det blivit myyyycket av och man har ju skrattat en hel del när hon tex bajsade i sin badbalja och det såg ut som flytande ostbågar som kom upp till ytan, eller när hon låg på skötbordet och la till ett sådans bajs-skjut att halva väggen färgades gul samt en handduk som hände där, jag lovar att det var med en sådan fart på minst 80 km/h..
Hur nöjd hon såg ut efter att ha rensat magen i sin badbalja?:

0F4FA752-3446-4A92-ADE4-B8D199182251

(Vi har bara badat henne 2 gånger och hon blir verkligen så lugn och harmonisk av det, det är helt sjukt mysigt att se för det är verkligen som om det inte fanns några problem i hela världen) (okej inte för att hon ens vet vad problem är men ändå)

Hon sover ca 20 timmar om dygnet och ni kan ju gissa när de vakna stunderna är? Jo på kvällarna och natten såklart. På dagarna vaknar hon i princip endast när hon vill ha mat eller så, och på nätterna brukar hon vakna vid 02 och 06 för att få sin blöja bytt plus äta och sedan kan hon somna om och vakna allt mellan 08-10. Inatt var hon dock ganska orolig så då vaknade hon lite oftare och skrek men vi gissar på att det hade med hennes mage att göra så vi ska prata med BVC om det.
Visserligen är det ju skönt att hon sover den största delen på dagen för att man får saker gjorda, men det är samtidigt synd för när vi har haft besök så har de flesta bara sett henne sovandes haha, tur att hon är så söt även när hon sover :)
Det är så märkligt för att när hon sover så vill man bara att hon ska vakna men när hon väl är vaken på natten och skriker så önskar man lite att hon sov ändå.. Hon sover oftast i sitt babynest som vi har i vår säng men ibland har hon faktiskt sovit i sitt babynest i spjälsängen. Dock blir hon ledsen och vill ha närhet ibland istället så då sover hon på mitt bröst eller i min famn (nej jag är inte rädd för att krossa henne eller lägga mig över henne i sömnen för i vanliga fall sover jag aldrig djupt och nu sover jag ännu mindre djupt. Jag vaknar såfort hon rycker till eller som Johannes rör sin fot). Att Milly är lättväckt är ju samma sak som att påstå att grisar kan flyga för så är inte fallet). När vi var på BB så renoverade dem precis under vårt rum så jag och Johannes kunde inte ens prata med varandra imellanåt, men tror ni att hon vaknade? Nej, hon sov som en stock. Hade det inte varit för att de gjorde hörseltest hade jag trott att hon var hörselskadad. Detta är något vi kommer att fortsätta med (inte att renovera men att ändå föra ljud, haha tänk om man skulle börja gå runt till alla grannar här i trappuppgången och frågat om vi fick renovera deras lägenhet..) för det blir jobbigt om man ska gå runt och viska för att hon sover. Hon är precis som sin pappa där för han hade inte en vaknat om en häst stod och flämtade i hans ansikte samtidigt som tredje världskriget sattes igång.

94FB370B-BC40-4DC6-8FAF-295F6C12E2FE

081D53DE-37C7-4DC7-8851-E1F18C4F13A887BF05CB-9681-4C0D-B0A2-576122884631

Nyfödda bebisar kan ju inte styra varken sina ansiktsuttryck, sina armar eller sina ben. Ansiktsuttrycken är reflexer just nu men trots det så kan man inte låta bli att le åt henne när hon lägger till världens leende. Hon vet inte om att hon ler, men för alla oss andra så gör detdär omedvetna leendet så att man blir helt varm i kroppen..

09BAC6BB-AF67-43B9-A78B-A6120D7B49A7

Hon kan inte fästa blicken eftersom hon inte heller kan styra sina ögon. Bebisar ser riktigt dåligt och ännu kan hon inte se skillnad på tex mig och Johannes eller på min mamma och Johannes pappa så det enda är att hon känner lukten och känner igen våra röster. De ser ”som bäst” på 20-30 cm avstånd (som när man har en bebis i sin famn så ser de ens ansikte även fast de inte ser direkt någon skillnad på olika personer) men det är så fint att se henne inspektera ens ansikte och även titta sig omkring, men återigen utan att förstå eller knappt ens se någonting. Det som är kul är när hennes ögon går helt crazy, då kan hon se ut såhär:

3C5B556D-1F82-4A18-977E-9F9468B73F80

När det gäller hennes matvanor så är hon lyckligtvis en bebis som älskar att äta. Hon äter väldigt mycket vilket är bra för skulle en bebis få i sig ”för mycket” så kräks de upp det eller så kommer det ut bakvägen så att säga. Alltså säger hon till när hon vill ha mat och vi slipper oroa oss för att hon inte äter, men såklart är det ändå viktigt att veta på ett ungefär när hon åt senast för matvanorna kan ju alltid förändras liksom.

Egentligen finns det inte mer att säga, hon är som sagt en lugn och snäll bebis än sålänge *peppar peppar ta i trä* och man vet aldrig när/om det kommer att ändras. De första nätterna så hade hon vänt helt på dygnet och när vi hade natt så hade hon sin dag liksom, så nu är det ju mer ”rätt” trots att hon är vaken ett par gånger på nätterna som inte varar så länge. Vi har även märkt att oftast när vi tror att hon låter för att hon är vaken eller ledsen så är det bara som hon drömmer.. det är ju sånt vi lärt oss bara senaste dygnen för de första dagarna tog vi ju upp henne såfort hon lät det minsta lilla. Nu låter det som att vi haft henne väldigt länge men dessa 11 dygnen har vi ändå lärt oss lite om henne. Det ska dock bli väldigt spännande sen när hon är vaken mer och man ser mer och mer av hennes kommande personlighet :) Samtidigt vill jag bara att tiden ska stanna och att hon ska förbli bebis typ haha.
-”Jag har en bebis där hemma”
-”Jaså? Hur gammal är den då?”
-”Nja hon fyller 19 om en månad”

En sak som är typiskt Milly är att hon älskar att ha fingrarna i sina ögon? Någon annans bebis som också är så? Hon har ofta händerna för ansiktet med, och de hade hon även i magen har vi fått se på ultraljuden. Jag fascineras fortfarande över att man kan göra ultraljud och kunna kika in i magen..

775E399C-619A-46B0-A8A4-3EFA81B278E1

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>