Spädbarnskolik? Magproblem? Laktos?

Om jag tyckte dagarna i min graviditet gick snabbt så är det verkligen ingenting om man jämför med nu och ändå är jag vaken betydligt fler timmar än förut? Dagarna på riktigt rusar iväg och iövermorgon blir Milly 2 veckor redan? 

I förra inlägget så skrev jag ju om hur dagarna med henne har varit men nu två nätter i rad så har det varit lite sämre, för hon skriker väldigt mycket och sover väldigt korta stunder. Vi är väldigt övertygade om att det har med hennes mage att göra då hennes bajs är stenhårt och hon får inte ut det utan att vi hjälper henne och hon verkligen skriker så mycket att hon blir röd i ansiktet och det går inte att lugna henne. Hon krystar som en galning samtidigt och man ser hur ont hon har samt hur frustrerande det är för henne, det gör ont för mig också att se. På dagarna är det lugnare för då sover hon i princip hela tiden fram till klockan 21-22 tiden och är bara vaken väldigt korta stunder i taget, tex så vaknar hon varannan eller var tredje timme och vill ha mat plus byta blöja och sen sover hon igen.

Det som talar emot att det enbart är pga magen är att det blir som värst under natten.. ska man gå på det så låter det som spädbarnskolik vilket såklart är en mardröm både för henne och för oss. Vi kontaktade bvc idag och de sa att vi kunde köpa laktulos för att starta hennes mage, och fortsätta med magdropparna vi köpte igår för att hon ska kunna rapa lite bättre. Problemet är att om det skulle vara att hon är känslig mot laktosen i modersmjölkersättningen så är det rätt illa att vi gett henne laktulos då det innehåller mestadels laktos och då kommer hon ha dubbelt så ont som nu. Om någon av er har erfarenheter av detta så får ni VÄLDIGT gärna kommentera! Vi ska till bvc på onsdag så har det inte blivit bättre då så får vi prata om det och se vad det kan vara och vad vi kan göra för att underlätta för henne.

Det är bannemej inte lätt att vara föräldrar såhär för första gången och inte ha erfarenheter men det är verkligen ingen lätt att vara nyfödd heller och ha sånahär problem och inte kunna prata och förklara.. Det enda positiva med detta är att man lär sig och får erfarenheter efter hand. 

Två bilder från igår när hon mådde bra ❤️ Vi var hemma hos min mamma och åt middag (det är ju värst vad mamma vill träffa mig numera……. vet inte aaaaalls varför)

48BA5ADC-E133-4DBC-9DFF-D327B3F7E917

76A8AB6B-699F-47A3-9D8C-E0780EF0111C

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Spädbarnskolik? Magproblem? Laktos?

 1. Prova bifibaby droppar, våran dotter blev som förbytt av dom Sen har jag hört att bebisar inte kan vara känsliga mot laktos utan då är det mjölkprotein dom är allergiska mot
  Fråga eran BVC om ni kan prova att ha i lite olja i ersättningen eller prova att byta ersättning. Nan PRO sensitiv är lite skonsammare för magen

 2. För det första! Lilla milly är så söt!!

  När min tös var 2,5 vecka så börja hon få utslag på ena sidan av sitt ansikte, som 3 timmar senare utvecklades till utslag över hela kroppen och svullna händer och fötter! Vilket sluta med att vi åkte till akuten, visade att hon har mjölkproteinallergi.
  Nu är min tös snart 3 månader och dricker mjölkprotein fri ersättning, och hon mår så mycket bättre.
  Hon börja med den ersättning efter akuten

  Men innan dessa utslag. Så hade problem magen, kunde knappt bajsa.
  Hon sov oroligt, kräkte upp allt hon åt, var slö.

  Men be bvc kolla om Milly har mjölkproteinallergi!
  Och jag hoppas verkligen att allt blir bättre för henne, med magen!❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>