Snittet

VARNING! NI SOM ÄR KÄNSLIGA FÖR ”SÅR” KAN SCROLLA FÖRBI DETTA INLÄGG!

Nu har det gått 13 dagar sen mitt kejsarsnitt. Enligt läkarna gick operationen felfritt och jag förlorade väldigt lite blod. När jag frågade dem om de blödde mycket (när de höll på att sy ihop mig) så sa dem att det knappt blödde alls. Att blöda upp till 1 liter under en operation sa dem var normalt och jag förlorade 0.35 liter vilket inte var mycket alls för ett sådant ingrepp. Samma dag hade jag ont fastän jag låg stilla, andra dagen var det bättre men det kändes ju när jag var uppe och gick, tredje dagen kändes det inte när jag gick ens utan från tredje dagen och en vecka framåt så kändes det endast när jag gjorde vissa rörelser och magmusklerna fick jobba, tex när jag la mig ner eller skulle resa mig upp. Såg som sagt ut som en strandad säl ibland när jag skulle resa mig upp haha..

Jag har klarat mig på Ipren och alvedon sen jag kom hem två dagar efter operationen och nu snart två veckor senare så känner jag mig återställd och har gjort i ett par dagar. Jag får inte lyfta tungt eller anstränga mig på ytterligare några veckor vilket är väldigt tufft eftersom jag normalt sätt städar, bär grejer, tvättar osv, och nu när jag inte har ont så är det lätt att glömma bort det. Jag får ju bära min bebis men inte mer än så.. för även fast det inte gör ont och även fast snittet läkt bra på utsidan så är det insidan som tar tid och är väldigt ömtåligt vilket inte alls är konstigt.

Detta är dagen efter operationen, man ser ju knappt något men ändå: 

8416DB85-3925-4DDD-A01C-B226805F19FEDetta var dagen efter jag hade kommit hem, tre dagar efter operationen, och skulle duscha och sedan byta tejpen. Stripsen var kvar (tänker bara på mc Donalds när jag hör ”strips” så när Johannes skulle byta tejpen och han sa att där satt många strips kvar så fick jag en väldigt konstig syn framför mig haha..) 

64B4FB62-BD73-42F9-961E-0F331F2B62F9Detta var i torsdags, 8 dagar efter operationen. Johannes lekte doktor igen (och konstnär med min eyeliner?) Nu har alltså blåmärkena kommit och vissa svarta streck är kvar sen den förra tejpen men för att vara drygt en vecka efter operationen tycker jag ändå att det läkt bra.
5C6562BA-3766-4950-AE5A-64DD02CECBD5 7C9F9E02-CEF3-46D3-8D13-CA24394FE7B5 81A03523-1B41-4924-BC9A-F20634B50A17Nu har jag inga bilder på hur det ser ut nu men alla stripsen (haha där hade vi mc Donalds igen..) och jag tejpar snittet för att ärret ska läka bättre. Egentligen hade jag inte behövt ha någon tejp ens vilket verkligen visar hur bra det läkt. Dock tycker jag att det känns läskigt att vara utan tejpen ändå.

Tänk hur orolig jag var över operationen och så gick det så bra det bara kunde. Dock känner jag att min livmodertapp känns ”konstig” och livmodern också, men det är kanske normalt nu när allt ska dra ihop sig osv? Jag avvaktar och annars ringer jag såklart gyn (när jag skulle skriva gyn så blev det ”Gun”, kanske borde testa ringa någon Gun med?)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>