Milly 5 månader!

För lite mer än en vecka sen så blev Milly 5 månader. Alltså, jag vet att alla säger att tiden går så fort men när det gäller tiden sedan hon kom till världen så är jag så kluven, för det känns som att det var för typ en eller två månader sen men samtidigt som att hon varit här nästan alltid?

Hon gör väldiga framsteg nu och det märks så tydligt! Bebisars framsteg går ju generellt rätt fort, från att inte ens kunna se längre än på 10 centimeters håll till att kunna följa saker med blicken, eller att göra massa reflexmässiga greppande med händerna till att kunna ta grejer medvetet. Det är rätt galet ändå, och ändå är människan den art som utvecklas mest långsam. Tänk vad hjälplösa bebisar är och hur beroende de är av andra, och så jämför man med tex hästar som kan resa sig upp nästan direkt..

Milly älskar sina leksaker och blir helt förkrossad ifall hon tappar den eller om man tar den ifrån henne (och orsaken till varför jag tar hennes ”leksak” ibland är för att hon ser ALLT som leksaker, så när hon får tag på blandannat paketet med våtservetter vid skötbordet och är nära på att riva sig i ansiktet på kanterna så är jag nog den mest elaka människan som finns i hennes liv som tar hennes leksak..) Samma sak gäller hennes mun, hon ska verkligen smaka på precis ALLT. Ibland är det som om hon går på automatik eller är en robot ellerhur något, för såfort något kommer nära henne så öppnar hon munnen och sträcker ut tungan haha.

Hon fortsätter att smaka vår mat som vi äter även fast det är vääääääääldigt små portioner. Förra veckan åt hon nästan en hel grillad kyckling och pommes🙂 eller så var det hennes pappa som gjorde det. Hon har smakat en hel del nu, allt från potatis och ris till ärt-puré och en liiiiiiten fiskbit. När hon ätit ris så ser det ut som att hon tuggar tuggummi för hon sväljer typ inte det haha, och ni skulle sett vad hjärtekrossad hon blev när smörgåsrånet blev mindre och mindre pga det ”smälte” i hennes nävar och mun (men jag förstår känslan, typ som när man har en enda ruta kvar av sitt choklad?) favoriterna annars är banan, ananas och lättgröt. Hon älskar verkligen mat och är inte kräsen vilket jag är så tacksam för!

Hon ler jättemycket, alltså vääääldigt mycket. Det är lätt att få henne att le men det kan även vända snabbt. Hon blir rastlös och uttråkad väldigt snabbt. Vad gäller att skratta högt så har hon gjort det ett bra tag nu men just dedär ”riktiga bebisskrattet” har inte kommit superofta även fast det kommer mer och mer. Annars brukar det vara typ ett skratt-skrik vilket låter väldigt gulligt och kul, haha. Hon har även börjat sträcka armarna efter en och det är såååååå gulligt så jag dör lite inombords 🙂
6BEDE3A7-910B-4CF2-AD57-586C9B5107F9

Hon har även hittat sina fötter, det gjorde hon för ca en månad sen och det verkar väldigt intressant att dra i dem. Hon ser så stolt ut ibland och då brukar jag säga åt henne att tacka mig eftersom det är jag som gett henne dom 🙂

916DAC9E-0D4C-435A-B65F-B44C9DCFA43AFör ca en vecka sen så upptäckte jag hennes första tand!!! Inte konstigt att hon ”tuggat” maniskt på sina händer alltså. Vi har testat en bitring men hon gillade inte den alls (hon slickade bara på den och försökte suga, men när hon förstår syftet så blir det nog bättre). Kan tänka mig att det är lite som när man fått en fin present av en släkting som man tackar för men som man inte har en jävla aning om vad man har den till…

D0791069-E98D-47D4-ACED-C64EFD1426D0

Eftersom alla vid detta laget vet att hon inte är ett fan av att ligga ner så är det verkligen populärt att sitta, stå, eller gå (ja hon kan gå själv) (eller inte, men med hjälp såklart hallååå hon är ingen häst som sagt) men att sitta själv går i några sekunder och sen ser hon ut som hennes mamma gjort under sina värsta fyllor.

AA39F175-54A1-42A1-B1FE-7ECA25CACA6CNåväl, det är inte bara hon som växer… min kärlek för henne växer också så mycket ❤️

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>