Ett halvår idag!

Idag blir Millymus ett halvår! Jag tänker inte säga som många andra, att tiden gått så fort. De första 4 månaderna gick så sakta och kändes som en evighet men de senaste 2 månaderna har gått fortare :)

Det märks verkligen att hon inte är nyfödd längre (oh, no shit Malin?) (jo, skiter gör hon men det var inte i den bemärkelsen jag menade hehe..) men hon hänger med så mycket mer, är uppmärksam, tar för sig mycket och hon blir mer och mer en egen person liksom. Milly är en väldigt nyfiken liten människa men det är bara positivt eftersom då lär hon sig, vågar ta för sig och utforskar allting. Det negativa är att just nu i en period så har hon problem att äta ”offentligt” eller vad man ska säga. Såfort det händer något runt henne eller om det finns något att titta på så vägrar hon att äta.. sitter man i soffan så finns det grejer som är spännande att titta på, åker vi tåg så är där människor som är intressanta, ligger vi i sängen och någon går förbi rummet så slutar hon och lyfter upp hela huvudet för att titta. Det enda som i princip fungerar för tillfället är att låta henne ligga ner i ett mörkare rum, ge henne sin filt, säga ”sssccchhhhh” i hennes öra och bara vara allmänt lugn.

Hennes sömn sedan 3-4 nätter tillbaka har inte varit bra alls.. hon vaknar och får nån slags skrikattack på nätterna ett flertal gånger, typ som att hon drömmer mardrömmar? Det enda som hjälper är att lugna henne genom att klappa henne på ryggen eller i ansiktet eller hålla i hennes hand, och prata tyst och lugnt.. Det är så 2-5 gånger per natt just nu och jag hoppas innerligt att det är en övergående period.. både för hennes och vår skull.

4B773923-765A-497D-A3ED-162D9D6ECE05

03FBBE80-CD92-4BE2-B6E1-38BF99AA8823

Jag har verkligen aldrig träffat en bebis som ler så mycket som Milly gör, och att få henne att le är superlätt. Mot okända människor kan hon vara lite mer tillbakadragen men mot folk hon känner så är det leenden, skratt och tjut som gäller. Hon tjuter av glädje, pratar för glatta livet och ler vilket gör både mig och andra så varma inombords och man bara ler stort tillbaka. Det går verkligen att kommunicera med henne (inte för att varken hon eller jag förstår varandra) men pratar man så pratar hon tillbaka. Idag åkte vi tåg i 20 minuter och hon berättade nog hela sin livshistoria hittills. Det kan vara så att hon är lik sin mamma, för jag var och ÄR exakt likadan, speciellt mot folk jag känner och känner mig bekväm med. Stackars Johannes, att bo med två pratkvarnar haha.. Och alltså.. kan vi alla ta en tyst minut för hennes tjutande? Hon tjuter SÅÅÅ HÖGT och ibland från ingenstans, ibland har jag råkat ha örat för nära (fel plats vid fel tidpunkt så att säga) så att hela mitt huvud har sprängt till. Det trodde jag aldrig, att man skulle behöva ta en alvedon pga ens bebis tjut. Hennes humör svänger precis som alla andras och det kan gå på en halv sekund och sedan är hon uttråkad igen och blir helt galen.

6C02F954-6A12-488C-887A-EDCE92D7200F

Milly älskar leksaker, sen om det är riktiga leksaker är ju en annan femma. Häromdagen skulle hon få en leksak av sin mormor men det enda hon tyckte var intressant var själva prislappen. Hon har gett upp Babblarna lite faktiskt, hon visar mest frustration mot dem. Däremot så älskar hon Babyloonz på youtube istället och hon ler så mycket när man startar det att jag blir rädd för att hon ska svälja vår tv :) Hon älskar även när man sjunger ”har du sett min lilla katt” och ”klappa händerna” och speciellt om man klappar hennes händer samtidigt.

AD0083F4-97DE-45B6-BA25-8D46B4D2AA68

Vad gäller hennes rörelser så vänder hon sig jävligt snabbt nu, vårt babygym är ett minne blott för hon rullar över de kanterna så vi får ha ett täcke på golvet istället med leksaker på. Hon greppar saker direkt när hon ser dem och ser hon något annat intressant så kastar hon det hon har i handen och vill ta det andra istället. Om hon inte når grejer som hon vill nå, då hörs det vill jag lova. Hon blir så frustrerad! Därför har vi inte längre en sängmobil eller figurer ovanför hennes skötbord för det orsakade mer skrik och gråt än glädje.. Hon kan sitta några sekunder utan stöd, men med stöd sitter hon väldigt bra, och när man stöttar henne lite så gillar hon att stå upp så hennes ben är väldigt stadiga.

338D1BBE-19A7-4433-A846-6B9757CDAB5D

Nu har hon även fått börja med mer mat, och att hon inte är van vid konsistensen det är något som är väldigt kul att beskåda. Hon klöks men blir galen när hon inte får mer, för hon gillar smaken men inte själva konsistensen.. Laxgryta, lättgröt, majskrokar och couscous är favoriter hittills, plus alla söta saker som banan, ananas osv men vi försöker att vänja henne vid vanlig mat och inte bara massa sött. När hon ska äta så vill hon helst äta med skeden själv, det är bara det att hon tror att maten kommer från skeden (alltså att det fylls på automatiskt inifrån skeden haha). Igår på BVC så fick vi en liten tandkräm med för eftersom hon fått två tänder som kommit fram så är det snart dax att börja borsta :)

13CC0CB2-A6EE-4FD9-9AEB-696B5FB2487C

Det som är mest kul med Milly det är som sagt att hon verkligen är närvarande som sagt. Hon är liksom rolig att umgås med! Inte bara massa skrik och att hon är missnöjd utan nu finns det mer glada stunder från hennes sida. Men ja, tänk att hon nu är ett halvår gammal. Mitt lilla söta älskade hjärtegull ❤️E7AF8C9C-0FB9-487C-9AAA-351B34B13C97C6B66ADC-BCD9-40EE-959F-D8CFD1484C17E04E527D-46E9-4056-9F90-DADBB65B7DE9

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>